Min dag i punktform

Publicerad 2013-11-13 15:41:10 i Allmänt,

Vaknade, åt frukost till ett avsnitt av Sex and the City och gjorde mig redo för skolan
Promenerade till bibblan och peppade för en effektiv pluggdag
Pluggade bra ända fram tills en person i biblioteket började harkla sig konstant
Bytte plats
Pluggade bra ända tills internet slutade fungera
Bytte plats och köpte kaffe
Fortfarande inget internet, så började promenera hemåt
Köpte kaffe och en universitets-tröja på vägen hem
Drack kaffe och peppade för att plugga
Städade och peppade för att plugga
Åt mandarin och peppade för att plugga
Skriver blogginlägg och har gett upp hoppet om en effektiv pluggdag...
 
 
 

Höst

Publicerad 2013-11-12 12:02:26 i Allmänt,

Härom veckan vaknade jag till solsken så jag bestämde mig för att ta en höstpromenad runt University Park med kameran i högsta hugg. Det var verkligen en höstig dag. Träden var gula och luften kall. På eftermiddagen kurade jag ihop mig på ett fik i Beeston, drack cappuccino och läste "Silent War". Det är en del av min kurslitteratur men det är den bok jag tycker allra mest om så det känns alltid lite extra lyxigt när det är dags att läsa den jämfört med den övriga kurslitteraturen. Något annat som har blivit min favorit den här hösten är cappuccino, jag dricker det nästan varje dag. Det är så smarrigt med mjölkskum och på de flesta fik toppas skummet med lite siktad kakao, mumsfillibabba!
Det finns väldigt många ekrorrar i University Park. Jag ser i snitt en varje dag på vägen till skolan. De är inte så rädda av sig heller så det går att se dem på riktigt nära håll och de är så söta så jag vill bara ta med en hem..
 

Manchester

Publicerad 2013-11-11 20:15:00 i Allmänt,

I lördags utforskade jag Manchester tillsammans med två av mina korridorsvänner. Vi hade otur med vädret då det regnade mycket näsintill hela dagen samt haglade och åskade vid vissa tillfällen. Det blev därför inte så mycket promenerande runt i staden utan vi gick mest från en affär till en annan till ett fik till en affär till en restaurang o.s.v. för att undvika att bli dyngsura (vilket jag ändå inte lyckades med..). Vi hann dock se det vi ville ändå, däribland en konst och hantverks marknad, ett gammalt bibliotek i Harry Potter-stuk och Manchester United's hemmaarena Old Trafford. 
 
När vi kom in till Manchester centrum doftade det så gott från en matmarknad så vi kunde inte låta bli att köpa lunch där, och en cupcake till efterrätt!
Konst och hantverks center
Pubar i Manchester 
Regniga gatan
Katedral (bör tilläggas att det har funnits i varje brittisk stad jag varit i..)
Ett häftigt glashus låg bredvid ett bibliotek från 1890, märklig kontrast! 
Tänkvärd dikt i biblioteket. 
John Rylands library!
Old Trafford
   

Winter Fair

Publicerad 2013-11-11 19:32:00 i Allmänt,

I söndags var jag, Therése och Maria på vintermarknad här i Beeston. Efter en kort solskenspromenad fick vi strosa runt bland fina prylar till julmusik och smaka på Mulled Wine, motsvarigheten till Glögg fast inte lika gott. Det var en liten men väldigt mysig marknad. 

Bonfire night

Publicerad 2013-11-10 00:33:00 i Allmänt,

I veckan var det Bonfire Night här i Nottingham. Det är en brittisk högtid som liknar vår valborg då det tänds brasa och skjuts raketer. Jag har hört fyverkerier smällas av titt som tätt den senaste veckan så jag var sugen på att få se raketer och inte bara höra dem. Det var väldigt mycket folk som var och tittade på fyverkerierna vilket var förståeligt då de var maffiga och bredvid fanns även ett tivoli (de tycks gilla tivoli här?). Jag åt ett godis äpple och åkte en karusell som kittlade så mycket i magen att jag nästan fick ont, men himla rolig var den!

Weekend till Bath och Bristol

Publicerad 2013-11-08 18:02:06 i Allmänt,

Förra helgen åkte som sagt jag och min rumskompis Ching till västkusten. Eftersom tågresan dit tog lite mer än tre timmar så passade vi på att övernatta på hostel och se två städer på en helg. Det var roligt att se lite mer av Storbritannien och Bath blev min favorit medan Bristol inte riktigt var som jag hade tänkt mig men det var ändå kul att se! 
 
BATH
En å rinner längs med stadens centrum och i bergen på andra sidan stack det upp hus lite här och där.
Det fanns många söta småbutiker, bland annat en julaffär där jag köpte en ängel att hänga i julgranen. På bilden är en mycket söt och gammeldags godisaffär. 
På ett av alla stadens tehus åt vi Bath-bulle och drack te i väntan på att regnet skulle sluta. 
På en inomhusmarknad fanns dessa finurliga tekannor! 
 
BRISTOL
Kvällen spenderade vi på en av de mysigaste barerna jag varit på. Det var en kombination av bar, vintage butik, kafé och som grädde på moset spelades det aukustisk livemusik. Till och med toaletten var fint inredd med collage på väggarna och tända ljus.
På söndagsmorgonen prommenerade vi runt hamnen och Ching handlade örhängen på marknaden. 
Själva staden Bristol var i sig inte så märkvärdig, nästan tvärtom, det fanns många lite udda områden och övergivna filtar låg lite här och där. Det som istället kännetecknar staden är dess street art. Det fanns väldigt många coola målningar och utan dessa hade gatorna varit väldigt gråa. Vädret påverkade nog min syn på staden också då det blåste kalla vindar, regnade och vid ett tillfälle även haglade...
För en julnörd som mig är England en bra plats att vara på såhär innan jul, många skyltfönster är redan pyntade och jag kunde inte låta bli att ta kort på de här söta flaskorna. 
När vädret blev outhärdligt och vi tyckte oss ha sett det vi ville se i Bristol satt vi på ett fik och åt scones och lyssnade på livemusik. 
När vi lämnade Bristol på söndagkvällen hade mörkret redan fallit. 
Här är två vykort/visitkort som jag plockade på mig under helgen. Det vänstra är från en häftig affär i Bath där allting var gjort av återvunnet material och det högra är från fiket i Bristol som vi åt scones på. Jag tyckte de var fina så jag tänkte ta med dem hem och ge dem en plats på väggen. 
 
 

Min första dröm i halvtid

Publicerad 2013-11-01 11:19:03 i Allmänt,

Godmorgon! Varje morgon när jag vaknar brukar jag tänka tillbaka på vad jag har drömt den natten, eftersom jag drömmer tydliga drömmar nästan varje natt. Idag fick jag mig en trevlig överraskning då hela min dröm var på engelska. Den handlade inte om något speciellt "engelskt", bara att alla pratade engelska istället för svenska. Det fick mig att stiga upp ur sängen med ett leende på läpparna denna morgon.  
 
Idag har jag varit här i Nottingham halva tiden, jag kan knappt förstå att det är sant. Det ska bli mysigt att komma hem men det är fortfarande så mycket jag vill hinna göra här, platser jag vill se och erfarenheter jag vill samla på mig. Det finns så mycket roligt och annorlunda att hitta på att jag tror jag måste inse att det krävs mer än en termin för att hinna se allt jag vill, men jag gör så gott jag kan under min tid här. Imorgon bitti ska jag och Ching åka på en weekend till västkusten där vi ska besöka städerna Bristol och Bath, det ser jag fram emot. Bristol är mest känt för sin street art och konstnären Banksy medan Bath är känt för sin vackra romerska arkitektur som har placerat staden på Unescos världsarvslista.
 
Ett smakprov på lite street art från Banksy: 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela