English tea, underjordiska gruvor och discodans

Publicerad 2013-09-21 23:18:00 i Nottingham,

Fredagen var en lugn men ändå händelserik dag. Solen lyste så vi startade dagen med en promenad till St Marys Church där det sägs att Robin Hood blev tillfångatagen. Har jag nämnt att Robin Hood är något av ett helgon här, han är överallt i nutid som dåtid.  
 
Efter att ha häpnats över kyrkans vackra fönster vandrade vi vidare och hamnade vi på Broadway och tog ett turistfoto i en röd telefonkiosk.
När vi hade druckit eftermiddagste på ett mysigt fik var det dags att kolla in ytterligare en av Nottinghams stoltheter, nämligen gruvorna. Under staden finns det väldigt många och gamla gruvor som användes till allt från ölförvaring till boende till skyddsrum under andra världskriget. Det var en häftig och lite smått klaustrofobisk känsla att vandra runt där nere. För att inte göra illa våra små huvuden hade vi försett oss med gula hjälmar som gjorde att vi såg ut att arbeta där nere i gruvan. Vi hade nog överskattat vår längd då hjälmarna aldrig kom till mer användning än för att ta roliga kort!
När dagen började övergå till kväll gick vi tillbaka till hotellet för att göra oss lite fredagsfina. Med en efterlängtad hamburgare från friday's i magen spenderade vi kvällen med att prova mumsida drinkar i mysiga barer, bland annat en passionsfruktsdrink på en uteterass med utsikt över hustaken. När mörkret föll började våra fötter bli danssugna och vilket sätt är bättre att spendera en fredagsnatt än på ett blinkande discogolv dansandes till nostalgimusik i skenet av snurrande discokulor. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Mamma

Publicerad 2013-09-22 09:00:23

Så roligt det är att se alla fina hus!
Lycka till med flytten!

Postat av: jess

Publicerad 2013-09-23 07:23:20

Bild nr ser ut att vara tagen ur en film!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela